lilie

lilie

úterý 9. června 2015

Krajské kolo Svojsíkova závodu 5.-7.6.2015 "protifašistický odboj"

Sešlo se nás jen 6 skautů s Lenkou a Katkou- chyběla Ája a Holinka. V pohodě jsme dorazili do Litvínova a tam už nás čekala registrace na závody a první pokyny. Zjistili jsme, že první 3 stanoviště budeme plnit bez Vojtíka, kterého nám ještě v pátek večer odvedlo gestapo. Jediné, co se v pátek večer stihlo bylo shlédnutí videí, které měli za úkol natočit všechny družiny. A pak už jen pár posledních pokynů před závodem a do hajan.
Ráno jsme si sbalili a vyrazili na první dvě stanoviště - hledání informací na počítači a šifrování - tam jsme se dověděli, kde nám vězní Vojtíka a podle mapy se vydali za ním. Cestou jsme ještě museli bránit nafukovací balonek před hlídkami, které byly rozmístěny podél cesty - nám ale balonek prasknul o trávu. Vojtíka jsme našli a vydali se nakupovat na vaření - to vše proběhlo v pohodě, ale cestou na stanoviště vaření jsme trochu víc zabloudili a ušli pár kilometrů navíc. Nakonec jsme ale na vaření dorazili a vše stihli za téměř plný počet bodů. Pak jsme plnili stanoviště pozorování, které bylo cestou z vaření. A nakonec se vydali směr přírodniny (tam byly Lenka s Katkou) a fyzická zdatnost, a cestou na lukostřelnici, kde se přespávalo jsme dali ještě stanoviště zručnost. Na lukostřelnici jsme postavili stany, udělali vyúčtování nákupu potravin a stříleli z luku a vzduchovky a házeli kroužky na tyč a šípem do kruhu. Pak byla porada, co nás čeká v neděli a večer se promítal film Atentát na Heydricha.
V neděli jsme vyrazili na stanoviště krizové situace, kde jsme měli nenápadně a nikým neviděni vylepit protifašistický plakát - tam jsme se svezli MHD a honem nazpátek spáchat atentát na Heydricha - hodit balonek do koše na projíždějícím autě - nám ale balonek praskl ještě cestou. A pak už jen na tramvaj, která nás převezla do Mostu, kde jsme se ještě přesouvali pěšky k památníku 2.světové války. Tam probíhalo vyhodnocení. V kategorii skautek jsme skončili na 6.místě, ale ještě pořád neznáme body, abychom zjistili kolikátí jsme byli ze všech 19 družin.

LENKA JE MAXIMÁLNĚ SPOKOJENÁ, MYSLÍM, ŽE JSTE DO ZÁVODU DALI MAXIMUM - akorát musíme trochu zapracovat na orientaci podle mapy.

Odkaz na video ze závodu: https://www.youtube.com/watch?v=-e3uPiLtLf4

foto zde : http://skauti-kadan.rajce.idnes.cz/Krajske_kolo_Svojsikuv_zavod_5.-7.6.2015/

Žádné komentáře:

Okomentovat